15 redenen om met een Brusselaar te daten

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 04 jun. 2021, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:31)
15 redenen om met een Brusselaar te daten
Hij kent zijn stad als zijn broekzak en zal je elk hoekje laten ontdekken, hij kent steeds iemand die iemand kent die Stromae kent, Om een van zijn stripverhalen te lenen en het te lezen...

1) Hij kent zijn stad als zijn broekzak en zal je elk hoekje laten ontdekken.

2) Hij kan uitleggen (of het proberen) hoe België functioneert. Eens je het concept begrijpt, zal hij je helpen bij het leren begrijpen van het universele belang van belgitude.

3) Hij kent steeds iemand die iemand kent die Stromae kent.

4) Van het schillen tot het bakken van aardappelen, hij maakt betere frieten dan Chez Antoine.

5) Hij is koning met de wagen! Hij kan files vermijden en is kampioen van de meest onmogelijke parkeerplaatsen. Met hem aan het stuur kom je nooit te laat!

6) Om een van zijn stripverhalen te lenen en het te lezen aan het raam met een adembenemend uitzicht op een van de fresco’s.

Natacha

 

7) Hij kent de ideale plaats, niet te rustig en niet te luidruchtig, om bij mooi weer een deken op het gras in het park uit te spreiden. Of misschien ’s nachts om te knuffelen...

8) Hij kan je een fruitbiertje voorstellen dat je zonder twijfel zal lusten en dat een heerlijke smaak achterlaat op je lippen. Hij weet ook dat Delirium niet enkel een bar is.

9) Hij kent voor elke dag van de week the place to be.

10) Hij zal je er nooit beschuldigen chocolade te eten… Belgische chocolade.

11) In de metro weet hij steeds welke uitgang naar de juiste kant van het kruispunt leidt!

12) Voor zijn onuitputtelijke repertoire van Belgische moppen en omdat hij Dikkenek beheerst. Als je hem verliefd aankijkt, reageert hij al op voorhand.

 

13) Hij hanteert minstens twee van de drie nationale talen zoals niemand anders en is zo nu en dan zelfs een zwanzer. Hij kan zijn taal aanpassen in functie van de wijken: Frans in de buurt van het kerkhof van Elsene of op het Sint-Gillisvoorplein, Frans uit Franskrijk op Flagey of Kastelijn, Nederlands in Dansaert of Sint-Goriks en Engels op het Luxemburgplein.

14) Op vrijdagavond neemt hij je mee op weekend naar het vakantiehuis van de familie in de Ardennen of in Knokke Zoute.

15) Hij heeft minstens 14 pluspunten meer dan een Parijzenaar.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]