Bon appétit Saint-Boni!

Buurt & Winkelcentra
Geschreven door Frédéric Solvel - 19 okt. 2009, 00:00 (Bijwerken: 06 okt. 2015, 15:16)
Bon appétit Saint-Boni!
Restaurants Sint-Bonifaas - Hoewel de geschiedenis nauwelijks hulde brengt aan de verdiensten van de dertiende-eeuwse theoloog Bonifatius van Brussel, appreciëren kenners van Brussel al lang de restaurants in de schaduw van de aan hem gewijde kerk. Volg de gids ...

U kunt zich niet op de Elsensesteenweg begeven zonder de koppeltjes en de groepjes met vrienden of collega's te zien die blijkbaar allemaal dezelfde richting uitgaan... In het midden van de weg, tussen Matonge en het Fernand Cocqplein is de Vredestraat een voorgerechtje alvorens de gastronomie in de Sint-Bonifaaswijk te ontdekken. U ontdekt al snel een uitgebreid gastronomisch pallet en schuimt de stoep af om te beslissen of het Belgische of Franse keuken wordt, Aziatisch exotisme, Italiaanse smaken of gewoon een glaasje of een koffie. 

Cultuur

Neem even de tijd om te genieten van de verbluffende architecturale harmonie van de wijk, die te danken is aan arhitect Blérot.

In tegenstelling tot Horta zoekt Ernest Blérot geen revolutie met zijn architectuur, maar hij concentreert zich op het decoratieve aspect. U herinnert zich allicht dat Hergé op een steenworp hiervandaan, in het Institut Saint Boniface (wat een verrassing!) zijn broek versleet. Behalve de Bo-Bo allures, biedt de wijk kwalitatieve maaltijden voor een degelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Men komt niet naar Sint Boni, men komt terug naar Sint Boni! De wijk is in feite elke dag een beetje meer de place to be ... Merk ten slotte op dat ook al het Sint-Bonifaasplein zijn intrede heeft gedaan in de Brusselse woordenschat, het eigenlijk niet bestaat. Geef dus op uw gps "Vredestraat". Frederick Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]