Compilatie stadslegendes

Geschreven door Frédéric Solvel - 27 mei 2021, 00:00 (Bijwerken: 27 mei 2021, 09:20)
Compilatie stadslegendes
Net zoals in andere steden, maken in Brussel stadslegendes deel uit van de collectieve verbeelding. Enkele legendes die zonder twijfel herinneringen oproepen…

Goedgelovige zielen, gelieve zich te onthouden…

Het Parfum

Een vrouw shopt in de Brusselse Nieuwstraat. Ze wordt aangesproken door enkele mannen die haar luxeparfums voorstellen voor een spotprijs. Ze volgt hen naar een nabijgelegen straatje, ruikt aan een flesje en valt flauw... Er zat geen parfum maar ether in het flesje. De mannen gaan met haar handtas aan de haal. Ze heeft geluk, want ze hadden verder kunnen gaan en haar verkrachten.

Ikea

De dochter van de vriendin van een vriendin is ontvoerd in de IKEA-winkel van Anderlecht… Eens op de hoogte, sluit de security het gebouw af en doorzoeken ze de ruimtes systematisch. Ze vinden het meisje kaalgeschoren en gedrogeerd in de toiletten. Ze werd in extremis gered.

De vrouw met de behaarde handen

Aurore Van de Winkel vertelt in Légendes urbaines de Bruxelles et d’ailleurs een grappige, verrassende en vaak schrikaanjagende manier van werken.

De paskamers van Samdam

We zijn in de jaren 60. In de Kleerkopersstraat verdwijnen vrouwen! Als ze de paskamers van de winkel Samdam binnenstappen, verdwijnen ze om naar Marokko gestuurd te worden.

De ezel van het Josaphatpark

Vandaag de dag grazen enkele ezels vredig in het Josaphatpark, maar enkele jaren geleden was dat niet het geval. De ezel van het park was verdwenen! Zijn verdwijning was het gevolg van de 'verkrachting' waar hij het slachtoffer van was. De politie had een Turk betrapt in volle actie met het dier.

De 'zuigende' toiletten

Vrouwen zijn nooit op hun gemak en ze moeten hun aandacht verdubbelen, ook op rustige plaatsen. Als ze gebruikmaken van de toiletten van de MIVB, kunnen ze door een buis meegezogen worden naar de riolen!

Organendiefstal in de metro

In de jaren 80 was het onveilig in de wijk Anneessens. Waarom? Men liet je er inslapen met een doekje dat in chloroform was gedrenkt en je werd wakker met een nier minder: verwijderd door orgaandieven.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]