De weldaden van reflexologie

Gezondheid en medisch
Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 12 nov. 2012, 00:00 (Bijwerken: 04 mei 2020, 16:12)
De weldaden van reflexologie
Verlichten je rugpijn of angst door je tenen aan te raken? Dat is wat reflexologie beweert op basis van het principe dat in de voet een miniatuurweergave van het menselijk lichaam is!

Voor de aanhangers van de reflexologie, is elk deel van het lichaam terug te vinden in de reflexzone van de voet. Men overloopt de reflexzones van de voet om de energie opnieuw vlot het volledige lichaam te laten doorstromen. Dankzij de massage van een reflexzone doorbloedt het overeenkomstige orgaan beter. De onzuiverheden worden aangepakt. Reflexologie is gebaseerd op het principe van zelfgenezing. Door te drukken op de reflexzons kunnen de spanningen en dysfuncties van het organisme geïdentificeerd worden.

Het is een alternatieve en zachte geneeskunde die de globale persoon behandelt. Je mag het niet zien als een mirakeloplossing. Reflexologie helpt ons lichaam maar er moet rekening gehouden worden met ander factoren, zoals je levenswijze en eetgewoontes. Je moet ook weten dat reflexologie van de voetzool de meest erkende is, maar dat er ook andere soorten reflexologie bestaan die andere delen van het lichaam behandelen, zoals het gezicht, de handen...

Voor wie?

Reflexologie verlicht heel wat soorten pijn, zoals hoofdpijn, premenstruele syndromen, rugpijn, stress, darmproblemen. Het is niet aangeraden voor zwangere vrouwen en mensen die problemen hebben aan het ademhalings-, lymfen- en cardiovasculair systeem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Monica Vaz - Naturopathe (@mapagenaturo) le

Reflexologie is in de eerste plaats een zachte geneeskunde voor welzijn, maar ze blijkt ook nuttig te zijn als begeleiding bij zwaardere pathologieën: ze verzacht de ongewenste effecten van chemotherapie en zou heilzaam zijn bij palliatieve zorgen.

De sessie

Je moet eerst enkele vragen beantwoorden over je gezondheidstoestand en over je verwachtingen met betrekking tot de sessie. Vervolgens ga je liggen en volgt er een dynamische stimulatie van de voeten vooraleer van start te gaan met de massage van de reflexzones. Om af te ronden is er een 'opwekfase' om je tonus op te wekken en om je voeten te desensibiliseren.

Bij wie?

Nieuwsgierig? Er zijn veel adressen in Brussel en omgeving die reflexologiebehandelingen aanbieden. Hier is een niet-limitatieve lijst van instituten aanbevolen door Brusselslife:

- Aquastelle (wellnesscentrum met reflexologie) in Sint-Pieters-Leeuw

- Massage is Relax Therapie in Châtelain (Elsene)

- Espace Pluriel in Sint-Pieters-Woluwe

- Body Mind Wellness in Waterloo

Beloofd, je voeten zullen in goede handen zijn!

 

Gloria Rojas Galvez

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]