TOP
Advertisement

De weldaden van reflexologie

Rédaction BrusselsLife.be. Gezondheid en medisch

09 Nov 2017, 00:11 Last Updated: 04 May 2020, 16:05

Verlichten je rugpijn of angst door je tenen aan te raken? Dat is wat reflexologie beweert op basis van het principe dat in de voet een miniatuurweergave van het menselijk lichaam is!

De weldaden van reflexologie
De weldaden van reflexologie

Voor de aanhangers van de reflexologie, is elk deel van het lichaam terug te vinden in de reflexzone van de voet. Men overloopt de reflexzones van de voet om de energie opnieuw vlot het volledige lichaam te laten doorstromen. Dankzij de massage van een reflexzone doorbloedt het overeenkomstige orgaan beter. De onzuiverheden worden aangepakt. Reflexologie is gebaseerd op het principe van zelfgenezing. Door te drukken op de reflexzons kunnen de spanningen en dysfuncties van het organisme geïdentificeerd worden.

Het is een alternatieve en zachte geneeskunde die de globale persoon behandelt. Je mag het niet zien als een mirakeloplossing. Reflexologie helpt ons lichaam maar er moet rekening gehouden worden met ander factoren, zoals je levenswijze en eetgewoontes. Je moet ook weten dat reflexologie van de voetzool de meest erkende is, maar dat er ook andere soorten reflexologie bestaan die andere delen van het lichaam behandelen, zoals het gezicht, de handen...

Voor wie?

Reflexologie verlicht heel wat soorten pijn, zoals hoofdpijn, premenstruele syndromen, rugpijn, stress, darmproblemen. Het is niet aangeraden voor zwangere vrouwen en mensen die problemen hebben aan het ademhalings-, lymfen- en cardiovasculair systeem.

Reflexologie is in de eerste plaats een zachte geneeskunde voor welzijn, maar ze blijkt ook nuttig te zijn als begeleiding bij zwaardere pathologieën: ze verzacht de ongewenste effecten van chemotherapie en zou heilzaam zijn bij palliatieve zorgen.

De sessie

Je moet eerst enkele vragen beantwoorden over je gezondheidstoestand en over je verwachtingen met betrekking tot de sessie. Vervolgens ga je liggen en volgt er een dynamische stimulatie van de voeten vooraleer van start te gaan met de massage van de reflexzones. Om af te ronden is er een 'opwekfase' om je tonus op te wekken en om je voeten te desensibiliseren.

Bij wie?

Nieuwsgierig? Er zijn veel adressen in Brussel en omgeving die reflexologiebehandelingen aanbieden. Hier is een niet-limitatieve lijst van instituten aanbevolen door Brusselslife:

- Aquastelle (wellnesscentrum met reflexologie) in Sint-Pieters-Leeuw

- Massage is Relax Therapie in Châtelain (Elsene)

- Espace Pluriel in Sint-Pieters-Woluwe

- Body Mind Wellness in Waterloo

Beloofd, je voeten zullen in goede handen zijn!

 

Gloria Rojas Galvez

Gezondheid en medisch Schoonheidsinstituut Massage Behandelingen & massage