Een box om het Brusselse Bier te ontdekken

Geschreven door Victor Lepoutre - 15 mei 2017, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:49)
Een box om het Brusselse Bier te ontdekken
Sinds iets meer dan een maand biedt Brussels Beer Box een set van 24 bieren, afkomstig van 6 Brusselse brasserieën, gratis geleverd door heel Brussel. Een mooie manier om nieuwe namen te ondekken zonder geruïneerd te worden.

Velen zijn (trotse) fan van het Brusselse succes van de micro-brasserieën. Waar bieren van de Brasserie de la Senne of het Brussels Beer Project vrij gemakkelijk te vinden zijn in de supermarkten van de regio, zijn andere Brusselse bieren veel moeilijker te vinden. Daarvoor moet u vaak een kelder bezoeken en een forse fooi betalen.

Maar Florian, een jonge Brusselaar die een bierpassie heeft, heeft wellicht de oplossing gevonden... Met Brussels Beer Box, het concept dat hij afgelopen maart heeft gelanceerd, biedt hij Brusselaars de mogelijkheid om een set van 24 bieren, afkomstig van zes Brusselse brouwerijen, te laten bezorgen aan huis, op het werk, op een avondje...voor de gematigde prijs van €50 voor een kartonnen verpakking. Levering in een krat is ook mogelijk, dan komt er €6 bij aan statiegeld.

Een partnerschap met 6 brouwerijen, en meer met affiniteit

Tussen de 24 bieren herkent men zeker de verschillende etiketten van de bieren van het Brussels Beer Project. Ook Zinnebir en Jambe de Bois van de Brasserie de la Senne zitten er in, maar de rest van de set is soms minder bekend bij het Brusselse publiek. Bijvoorbeeld de bieren van brasserie Beerstorming, die zijn gebrouwen door klanten van de brasserie zelf, of die van brasserie No Science (gestart door een oud-medewerker van Moeder Lambic, die brouwer is geworden) en die van brasserie Illegaal (een brasserie die als doel heeft artistieke projecten te financierne) en die van brasserie de l'Ermitage. Getuige de afgelopen twee jaar, groeit het aanbod van lokale Brusselse bieren heel snel. Florian is daarom van plan om het aanbod gelijkop te laten groeien met de toename van brouwprojecten in Brussel en zijn ontmoetingen met verschillende Brusselse brouwers.  

Florian die aan het afleveren is

Praktisch, gemakkelijk en ecologisch    

Als u Brussels Beer Box laat aanleveren, hoeft u zich niet onnodig te verplaatsen... zowel voor het kopen van uw bier, als voor het inleveren van uw lege flessen (die worden bij elke volgende bestelling weer meegenomen). De levering is gratis en Florian benadrukt het gemak, dat de kern van het project vormt. Met een marge van 50 cent per fles, schat hij dat hij zijn klanten kwaliteitsbieren kan bieden voor een nette prijs, die lager ligt dan die van de kelders en klassieke supermarkten. Tenslotte, een Brussels Beer Box laten leveren is ook ecologisch, want ze komen direct van de brouwers... Zo worden geen onnodige kilometers afgelegd met vrachtwagens van groothandels en bovendien kan 's avonds na het spitsuur bezorgd worden met een deelauto, om de ecologische impact te minimaliseren. 

Momenteel levert Brussels Beer Box twee maal per week, woensdag- en zondagavond. Bestellingen kunnen worden gedaan via de site www.brusselsbeerbox.com

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]