En als we nu eens van lunch veranderden?

Geschreven door Frédéric Solvel - 22 sep. 2013, 00:00 (Bijwerken: 02 jun. 2014, 07:41)
En als we nu eens van lunch veranderden?
De wijzers van de bureauklok naderen de twaalf. En net zoals elke dag stelt zich de eeuwige vraag: wat zullen we eten? Er is de broodjeszaak op de hoek, maar je bent er deze week al drie keer geweest! Met deze voorstellen kan je eens van een andere lunch genieten!

Een andere club

De club van de broodjeszaak laat de laatste tijd te wensen over. Vechten twee dunne sneetjes ham en kaas een duel uit op een broodje besmeurd met mayonaise en met een blaadje sla als scheidsrechter? Laat deze klassieker wat hij is. Bestel een Club sandwich Passion Terroir bij Sheraton en je zet je tanden in de winnaar van editie 2013 van de beste club sandwich van de Brusselse hotels. Een creatie van Mohamed Zanu onder leiding van Chef Tirilly.

Mayo voor iedereen

Op voorwaarde dat je er niet te vaak door in de verleiding komt, mag je wel eens een zijsprongetje maken. Geef toe, frietjes kunnen heerlijk zijn. Volg de geur van het vet en bestel de saus afzonderlijk als je niet al te vaak je vingers wil aflikken. Alle nuttige informatie over frietjes in Brussel vind je in onze gids over frietkoten in Brussel.

Food trucks

Zijn frietkoten 'has been'? Kijk eens goed rond en misschien zie je wel een foodtruck staan in de Brusselse straten. Ga na welke de openingsuren zijn en waar de trucks halt houden op de websites Keep on Toasting, El Camion, Mr Tacos of 3ème élément en ontdek deze gastro-moderne versie van onze ouderwetse frietbarakken.

Betaalbare gastronomie

Aarzel niet om een van de gastronomische restaurants in de hoofdstad binnen te stappen. Deze rekening is er 's middags veel minder gepeperd en met als uitvlucht 'een namiddagvergadering', hoef je ook geen dure wijnen te drinken. Het kost je 45 € bij Bruneau, 50€ bij Bon Bon of 55 € bij Comme Chez Soi, waar de lunch uit drie gangen bestaat. In de buurt van het De Brouckèreplein, kost de tweegangenlunch bij Alban Chambon 32 €. Die prijzen liggen ver van de avondtarieven die vaak uit drie cijfers bestaan... Ga ook eens na welke lunchvoorstellen je lievelingsrestaurants te bieden hebben.

Ga in op de oproep van Les Filles

Ook al hebben ze Sint-Gilles verlaten, we blijven ervan houden... Neem plaats aan de gastentafels van Les Filles en geniet van een cocotte (15 €). Als je een echte huismus bent, komen Les Filles tot bij jou...

En als we zelf kookten…

Op je plaatsen, klaar, kook! Alleen, onder vrienden of met je collega's, trek een uurtje uit om ideeën uit te wisselen terwijl je leert koken. Tijdens het eerste halfuur wordt het gerecht bereid, en tijdens het tweede opgegeten. Afspraak bij Mmmmh! (17 €).

Alles behalve eten!

Ben jij iemand die denkt dat je kan leven van de liefde en fris water? Er zijn heel wat alternatieven voor een middagdutje. Een partijtje squash of voetbal is echt doenbaar in minder dan 60 minuten. Een uur of een klein uurtje is ook ruim voldoende voor een massage.  We allergisch is aan sport (en welzijn) kan het over de culturele boeg gooien: 'Les Midis du Théâtre' in de Bozar tijdens het seizoen of het festival Midis Minimes tijdens de zomer. Smakelijk als je gaat eten!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]