TOP

Kerstboomophaling

Frédéric Solvel. Milieu

03 Jan 2013, 05:01 Last Updated: 07 Jan 2020, 11:01

Vanavond vieren we de Driekoningen met de koningentaart, het is nu een zekerheid, het kerstseizoen loopt ten einde ... Het is dan de hoogste tijd om uw kerstdecoraties en uzelf weg te doen ga weg ... van je kerstboom!

Als je de trotse eigenaar bent van een tuin en je hebt een boom met zijn kluit gekocht, kun je deze altijd opnieuw proberen te planten in je kleine groene paradijs. Je kunt het volgend jaar zeker opgraven om het opnieuw de vreugde van decoraties en het kietelen van slingers te laten weten.

Groen afval

Anders zul je de pot en alle decoraties verwijderen voordat je het op je stoep zet op de dagen van het oogsten van groen afval (1 keer per week volgens de kalender die specifiek is voor je gemeente). Dit is geldig voor het hele grondgebied van het Brussels gewest. Je kunt de beugel verlaten. Voor kunstmatige bomen gaat het echter naar het containerpark, het wordt inderdaad als een omvangrijk huishouden beschouwd.

Elk jaar meldt Bruxelles Propreté dat er tussen de 170 en 200 ton kerstbomen worden geoogst ... de natuurlijke bomen worden vervolgens verpletterd in het recyclagecentrum van Vorst.

Eenvoudig Brussel Milieu Grofvuildiensten Kwekerijen en tuinieren Huis en tuin Decoratie feestdagen Kerstbomen