Overlevingsgids voor bij hitte

Geschreven door Frédéric Solvel - 18 jul. 2013, 00:00 (Bijwerken: 26 jun. 2019, 14:37)
Overlevingsgids voor bij hitte
Het kwik raakt in paniek, zonnebrillen worden bovengehaald, je sproeten staan in volle bloei... Het lijdt geen twijfel, de zon schijnt. De Brusselaar, zelden verwend wat het weer betreft, profiteert ervan in de parken en op de terrassen. En dan kijkt hij ongeduldig uit naar de volgende drache. De warmte in Brussel overleven is geen mission impossible: volg de gids!

's Morgens al is de warmte drukkend. De nacht heeft nauwelijks koeling gebracht en daar is de dageraad al weer! Ga eerst wat koeling zoeken onder de douche.

Van het opstaan tot het slapengaan is het kernwoord 'hydrateren'. Start de dag met water vooraleer je toevlucht te zoeken tot thee of bier. Spoel je mond tussendoor aan een van de talrijke fonteinen met drinkbaar water in de hoofdstad. Om af te wisselen lijken enkele bolletjes ijs het perfecte alternatief! Tournée générale met ijsjes

Vlucht voor het openbaar vervoer. Bussen, trams en metro's transformeren binnen enkele minuten in braadpannen. Klim op je fiets en geniet van het windje dat je gezicht streelt en verfrist. De elektrische versie van de kleine koningin zorgt voor een minimum aan transpireren. Er zijn heel wat opties om de koelte op te zoeken:

Optie 1 – Zwemmen in openlucht

Neem je zwemgerief en ga zwemmen in openlucht. Kan je je geen abonnement bij David Lloyd veroorloven? Kies dan voor de low-cost versie en ga met de kinderen kat en muis spelen met de fonteinen aan Flagey.

Optie 2 – De schaduw opzoeken

In de groene Brusselse ruimtes en in het Zoniënwoud zijn er heel wat frissen plekjes waar zelfs de zon niet komt. De parken zijn een perfect compromis voor zonneaanbidders en zij die zweren bij schaduw.

Optie 3 – Een stukje cultuur

Om te vermijden dat je hersenen helemaal wegsmelten, kan je enkele musea binnenstappen: de airconditioning zal je op frisse ideeën brengen. Twee adressen nemen je mee onder de grond: Coudenberg en het Rioolmuseum. Je kan ook naar de bioscoop gaan. Bioscoopzalen staan bekend om hun temperaturen die aanleunen bij die van een koelkast!

Optie 4 – Transpireren

Op voorwaarde dat je voldoet aan enkele elementaire veiligheidsregels, is het perfect mogelijk. Het weer is ideaal om te genieten van de groene wandeling. En het is het perfecte moment om te leren waterskiën op het kanaal aan de kant van Willebroek of Itter. Uiteraard met mate... En als de hittegolf onder één hoedje speelt met Brussel Bad, kan je profiteren van de voorzieningen van de Akenkaai om af te koelen onder de grote vernevelingstoestellen.

Optie 5 – Supermarkten

Je hersenen koken en je voorhoofd neemt het uitzicht aan van de Niagarawatervallen? Tijd voor een schokbehandeling! Ons voorschrift: vlucht in een supermarkt in de buurt, open een diepvriezer en hou je hoofd erin. Liever wat discreter? De koelruimtes bij Colruyt zijn een ware oase van koelte. Profiteer ervan als je de inkopen doet voor je volgende barbecue.

Aan het einde van de dag is het tijd om James Deano te vergezellen en enkele terrasje te kraken. En als je je keuze niet kan maken, neem dan een kijkje in onze selectie van terrassen en tuinen van Brusselse restaurants.

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]