Terrassen en tuinen van Brusselse restaurants

Geschreven door Olivia Regout - 31 mei 2021, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:22)
Terrassen en tuinen van Brusselse restaurants
In Brussel volstaan enkele zonnestraaltjes en licht stijgende temperaturen om de terrassen van restaurants te laten vollopen. Ver van de wankele tafeltjes op stoepen, stelt BrusselsLife een selectie terrassen en tuinen voor.

Om je te helpen bij het vinden van een terras dat je het best bevalt, stelden we een gids samen met de aangenaamste en origineelste plaatsen in de hoofdstad.

Op de Brusselse pleinen

Brussel telt heel wat verkeersvrije plaatsjes en pleinen vol restaurants. Bepaalde terrassen bieden een bijzonder gezellig en typisch kader waar het aangenaam vertoeven is in openlucht.

Uiteraard is de Grote Markt een van die locaties! De talloze terrassen die het architecturale meesterwerk omgeven, doen de klanten vier eeuwen teruggaan in de tijd. Bij Brasserie de l’Ommegang geniet je aan de barokke gevel van een witloofsalade.

Behalve van dit Brusselse monument kan je ook genieten van de charme van het Sint Bonifatiusplein, het Londenplein, de schaduwrijke terrassen van de Oude Graanmarkt, de Arduinkaai, enz.

Aan de voet van de Zavel liggen enkele terrasjes in de charmante Rollebeekstraat...

Brasserie de l'Ommegang

Groen en nog eens groen

Omringd door asfalt, droom je ervan in het groen, in volle natuur en misschien zelfs aan de rand van het water te gaan zitten met een lenteslaatje. Dat komt goed uit, we hebben een voorstel!

In Elsene nodigt restaurant Les Foudres je uit in zijn boomgaard: een tuin van 1000 m2, ver van de straat, waar je in alle intimiteit kan eten.

Een ander goed verborgen groen plekje: L'Orangerie du Parc d’Egmont ligt onder aan The Hotel. Het terras van de zaak ligt in het hartje van het park. Je vergeet snel dat je in het centrum van de vijfhoek zit. Afspraak op zaterdag- en zondagmiddag voor een brunch à volonté.

De chalets Robinson en Laerbeek liggen meer afgelegen, maar ideaal voor een familiemaaltijd. In het Ter Kamerenbos kan je varen op het meer. In het Boudewijnpark beschik je over alle plaats voor een wandeling na de maaltijd.

Les Pêcheries, The Lodge en La Brasserie des Étangs Mellaerts verwachten de liefhebbers van terrassen aan het water. Bij The Lodge is het zelfs een terras op palen...

Brasserie des Etangs Mellaerts

Wat hoger

Kameleon Sky

Als je behalve naar een plaats in openlucht ook op zoek bent naar een prachtig zicht op de hoofdstad, hebben we enkele ideetjes voor jou. Het hoogste verdieping van het Muziekinstrumentenmuseum, gelegen in Old England, verwacht je bijna elke middag . Zowel binnen als buiten heb je een adembenemend uitzicht!

Iets minder betaalbaar, maar met een prachtig uitzicht op de Guldenvlieslaan, is het terras van Cospaïa. Bij Kameleon Sky, op de zevende verdieping van de Viage (Anspachlaan), heb je een uitgestrekt panorama en kan je eten met op de achtergrond de mooiste monumenten van het historisch centrum.

Op het terras van I due Signori ben je op een redelijke hoogte met een 'groen' uitzicht op het Park van Woluwe en de Mellaertsvijvers. Te vermijden tijdens de spitsuren omwille van de uitlaatgassen op de Tervurenlaan.

Verborgen terrassen

Vele restaurantgevels verbergen onverwachte binnentuintjes waar het heerlijk vertoeven is bij mooi weer. Stap in het centrum van Brussel het portaal van het Sint-Goriksplein 21 binnen om het terras van restaurant Tiramisu (Da Piero) te ontdekken, op enkele meters van een oude arm van de Zenne.

In het centrum van Brussel, in de Alexianenstraat, beschikken Bleu De Toi en Vert de Gris over romantische terrassen. Afspraak in de Katelijnewijk bij O' Petit Bout du Châtelain of l’Hirondelle d’or.

Vert de Gris

Gastronomische terrassen

Voor een sterrenavond, zowel op je bord als boven je hoofd, hebben de gastronomische restaurants Jaloa en Chalet de la Forêt terrassen op niveau van hun keuken!

Stop op de Louizalaan eens bij Rouge Tomate waar beuken en palmbomen voor een rustige oase zorgen. Villa Natka, eerder hip dan gastronomisch, opent de grillen in de tuin waar je heerlijk kan aperitieven aan de rand van het zwembad vooraleer te eten. Vaak vergeten door de gidsen zijn de restaurants van hotels. Wat terrassen en tuinen betreft, zijn Brighton (Stanhope) en Kolya (Manos) een ommetje waard.

Brighton

Doorloop ook eens onze adressen van restaurants met terras en/of tuin.

Gezien het vreemde weer in België, is het uiteraard aangeraden voorzichtig te zijn als je een tafel op het terras of in de tuin reserveert...

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]