Uitgestelde koffie in Brussel

Geschreven door Olivia Regout - 07 nov. 2013, 00:00 (Bijwerken: 20 okt. 2015, 09:41)
Uitgestelde koffie in Brussel
De traditie komt recht uit Napels overgevlogen. Het concept? Je drinkt een koffie en je betaald een tweede die 'uitgesteld' wordt tot iemand in nood hem komtvragen. Kortom, een teken van solidariteit in deze koude dagen! Na Bulgarije, Oekraïne, Australië, Canada en Frankrijk, verover de uitgestelde koffie nu ook België!

Probeer eens de ervaring van 'uitgesteld'. Koop je consommaties dubbel en hou de tweede beschikbaar voor minderbedeelden. Ze wordt 'in wacht' geplaatst om aangeboden aan de eerste hulpbehoevende die erom vraagt.

In België is het initiatief nog niet echt doorgebroken, maar in Brussel volgen de zaken beetje bij beetje de beweging. Ze stellen het concept steeds vaker voor. En het is niet noodzakelijk beperkt tot koffie…

In de praktijk

Over het algemeen wordt het kassaticket op een tafel of aan de toonbank 'in wacht' gelegd of aan de klant gegeven zodat hij het zelf aan een hulpbehoevende kan geven. De 'procedure' verschilt naargelang de zaak.

Bij Yéti bijvoorbeeld hou je je ticket bij. Bij Brasserie de l’Ecuyer wordt gewerkt met een formule gelijkaardig aan die van de vistiairetickets.

Niet alleen koffie…

Het concept beperkt zich niet tot koffie. Integendeel. Het is van toepassing op alle soorten drank en in sommige zaken ook op maaltijden.

Bij Delicious Time kan je ook sandwiches bieden. Ook Relais du Tripoteur stelt 'uitgestelde' voeding voor. Bij Pasta Bar Hop’N Go kunnen hulpbehoevenden een portie pasta eten.

In Brussel heeft het concept een typisch Belgische draai genomen, want bij sommige frietkoten is er zelfs de 'uitgestelde friet'. Niemand anders dan Bompa uit Elsene lanceerde dit idee. Bij aankoop van een tweede portie frieten ontvang je een kassaticket dat je aan een dakloze of hulpbehoevende kan geven. Manneken Frites en friterie Clémentine hebben het concept overgenomen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]