Waar plassen in het stadscentrum?

Geschreven door Frédéric Solvel - 15 jun. 2021, 00:00 (Bijwerken: 15 jun. 2021, 09:19)
Waar plassen in het stadscentrum?
Je flaneert in het stadscentrum. Alles verloopt goed, tot je de nood om te plassen voelt opkomen... Het wordt je enige bezorgdheid. Eén enkel doel: snel een toilet vinden om je blaas te ledigen.

BrusselsLife.be zocht voor jou de plaatsen waar je in het stadscentrum terechtkan als de nood hoog is. 

Grote Markt en omgeving

De onbetwiste meester in de kunst van het plassen, Manneken Pis is een van de enigen die het op de straat kan doen. Mocht je hem willen nadoen, weet dan dat je een boete van 50 € riskeert. Dat is goedkoper dan in Australië (150 €) of Quebec (tot 175 €). 

Niet ver van het plassende kindje, tegenover de Maurice Lemonnierlaan nr. 79, kan je de openbare toiletten van het Anneessensplein gebruiken vor 20 cent. Op enkele stappen daarvandaan, bevinden zich urinoirs op het Rouppeplein, tegenover de Stalingradlaan nr. 1. Je moet je kans niet wagen bij Comme chez Soi. De toiletten bevinden zich er op de verdieping en de butler laat je niet verder gaan dan de drempel van de ingang.

Schrikken openbare toiletten je af? Je kan altijd een bar bezoeken. Plassen in een Keltische en middeleeuwse sfeer bij La Porte noire. De bar organiseert geregeld concerten en heeft een uitgebreid aanbod bieren en whisky's. Verkies je een studentikoze sfeer? Delirium café biedt, behalve toiletten, een keuze uit meer dan 2000 bieren. Opgelet,  door een biertje te drinken moet je al snel twee of drie keer naar het kleinste kamertje. Op eigen risico... 

Is je blaas vol en je geldbeurs leeg? Op de Grasmarkt beschikt de parking Grote Markt over gratis toiletten. Je kan ook even klant spelen bij Royal Windsor vlak bij het Spanjeplein. De toiletten van dit vijfsterrenhotel liggen links van de receptie, tegenover het kleine salon. 

Praktischer, maar minder luxueus: heren kunnen terecht in de Putterijstraat, naast het Centraal Station. En als het koud is, stap dan het station binnen. Naast de loketten kan je van 6.00u tot 22.00u terecht voor een te betalen toiletbezoek. 

Wijk Sint-Goriks

Zin om je sanitaire stop te laten samengaan met wat welgekomen rust? De reputatie van de Sint-Gorikswijk is de moeite! De ongeveer twintig cafés rond de hallen zijn evenveel mogelijke opties voor een plaspauze. Stap bijvoorbeeld Mezzo binnen! Je kan er in het weekend terecht vanaf 5.00u 's morgens. Net zoals op andere plaatsen is de netheid van de wc-bril er twijfelachtig. Dames, je zal over wat kracht in de dijen moeten beschikken om er rechtstaand te plassen. 

Wil je niet plaatsnemen en iets drinken? Ook de Sint-Gorikshallen (beneden) en het Beursplein (tegenover Pizza Hut) beschikken over betalende toiletten.  

Louizalaan

De prestigieuze straat herbergt schatten van 'pipi rooms'. Je kan in de wijk naar de toiletten van Quick gaan, bij Exki of bij Häagen Dazs. Profiteer ervan om er iets te eten en te genieten van hun cocktails op basis van ijs of sorbet.

Je kan ook naar de toiletten van het vijfsterrenhotel Steigenberger gaan, nabij het Stefaniaplein. Verder, boven op de laan, kunnen mannen terecht bij de urinoirs van de 'Square des Milliardaires', aan de rand van het Ter Kamerenbos

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]