Cinema Rits

Cinema Rits

Cinema Rits

70 Rue Antoine Dansaert 1000

Na jaren van cinefiele omzwervingen heeft het RITS (nu het departement voor dramatische & audiovisuele kunsten en technieken van de Erasmushogeschool Brussel) voor het eerst haar eigen filmzaal: Cinema RITS. Gelegen in het bruisend hart van Brussel wordt Cinema RITS een audiovisueel presentatieplatform bij uitstek, en dé ontmoetingsplaats voor de echte filmliefhebbers. Uitgerust met de allernieuwste mogelijkheden inzake digitale filmprojectie en een magisch wit doek van maar liefst zeven meter breed kan Cinema RITS opnieuw plaats geven aan de beleving van de fascinerende wereld der bewegende beelden. Elke week is het aan filmfans binnen en buiten het RITS om de zevende kunst in al haar diversiteit te (her)ontdekken en de discussie over (bewegende) beeldcultuur mee te voeren. Om zowel hedendaagse als klassieke films te kunnen vertonen, beschikt de zaal over verschillende vormen van projectie (analoog en digitaal). Voor de digitale cinemaprojectie doet het Rits een beroep op een digital cinema server van de laatste generatie. Zelfs de meest recente formaten, die de kwaliteit van Blu-ray overtreffen, kunnen hierdoor in de zaal worden vertoond. Het scherm van maximaal 7 meter breed, is in te stellen naargelang het gebruikte beeldformaat, wat uitzonderlijk is. De bioscoopzaal biedt plaats aan 125 toeschouwers.
  • 02-507.14.11

  • Visitez le site Web

  • Envoyer un message

  • Directions

    Rue Antoine Dansaert , 70 - 1000 Bruxelles

Newsletter

Chaque semaine, du nouveau contenu dans votre boîte mail

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]