TOP

Ervaar het Europees Parlement als nooit tevoren

Donatienne de Vleeschauwer. Visites & Patrimoine

21 Aug 2018, 07:08 Last Updated: 23 Aug 2019, 14:08

Welkom bij het hart van Europa!

Ervaar het Europees Parlement als nooit tevoren
Ervaar het Europees Parlement als nooit tevoren

Het Europees Parlement is het hart van de Europese democratie. Een bezoek aan de Brusselse campus is een leuk manier om meer te weten te komen over zijn werkzaamheden als spreekbuis van de burgers van de Europese Unie.
 

 

Er is voor ieder wat wils, oud en jong.

In het Parlamentarium kan ja bijleren over op welke manier de Europese Unie jou en je Europese medeburgers beïnvloedt. In het Huis van de Europese geschiedenis neem je een duik in het verleden van Europa en verruim je je blik over onze gemeenschappelijke geschiedenis. Met een bezoek aan de grote vergaderzaal kom je tot meer te weten over de totstandkoming van Europees recht.

Alle activiteiten zijn gratis en kunnen in elk van de 24 officiële talen van de Europese Unie worden gevolgd. Je kan meer informatie terugvinden op de bezoekerswebsite van het Europees Parlement. 

Je kan ook bij het Station Europa Informatiepunt, op het Luxemburgplein, langskomen waar vriendelijk personeel je kan helpen om het meeste uit je bezoek te halen.

 

Bezoeken & Ontdekkingen Visites & Patrimoine Instellingen, verenigingen, stichtingen Buitenlandse culturele instituten Rijksdiensten en overheid