TOP

Het is lekker, het is mooi, het is BIO!

Baudouin Van Humbeeck.

14 Nov 2011, 05:11 Last Updated: 09 Apr 2018, 08:04

U heeft allicht al gemerkt dat de laatste tijd bio weer 'in' is, zowel wat betreft schoonheid als bouw en dat tot onze grote voldoening! Draag zorg voor de planeet en uzelf met onze selectie 'bio in Brussel'.

Op restaurant gaan

Trek in gezond eten ? Bij Biolounge en Shanti restaurant gaan bio en smaak samen tot groot plezier van uw smaakpapillen. Om mee te nemen of ter plaatse, Trop Bon biedt u lichtheid en rust en u kunt er ook terecht voor uw feestjes! Als u zelf thuis bio wil koken, raadpleeg dan zeker onze selectie kooklessen, voor alle smaken en wensen.

Inkopen doen

Voor uw dagdagelijkse inkopen beschikken meerdere winkels over een assortiment bioproducten en ecologische producten, zoals Oxfam, Ozfair en Desmecht. Van kledij tot voeding, via onderhoudsproducten : u vindt alles wat u nodig heeft online! Maak zeker een ommetje langs het Sint Katelijneplein rine en l'Atelier des Tanneurs (Huidevettersstraat) waar u ontzettend veel bioproducten vindt.

Biomanden

Biomanden zijn manden met fruit en groenten, geteeld zonder pesticiden en aan een lage prijs omdat ze rechtstreeks bij de telers zijn aangekocht. U kunt kiezen tussen kant-en-klaar formules zoals bij Exquisitegreen of The Peas, of zelf de producten kiezen die u wenst op de website van Menssana. Bij Cookitude kiest u een recept en men levert de ingrediënten en de handleiding! Bepaalde websites zoals Yumaah bieden ook andere bioproducten aan (chocolade, zetmeelhoudende producten,...). Ontdek ook de fijnproversmanden van Les Filles Plaisirs Culinaires, het beste van het seizoen voor een ganse week! De groepsaankopen breiden uit in Brussel, zoals Gaspacho, orGASmmmh of BioSain. Het gaat om een twintigtal personen die een overeenkomst sluiten om rechtstreeks bij de teler groepsaankopen te doen, bio of niet.

Schoonheidsinstituten

U verzorgen met gezonde producten en bioproducten. Het is mogelijk! Er komen steeds meer bio-instituten in Brussel, tot ons groot plezier. Sylvitis stelt u 100% natuurlijke verzorgingen voor, evenals huisgemaakte producten en de garantie van pure ontspanning. Ook Beauty Spirit houdt zich met uw welzijn bezig met speciale bioaanbiedingen. Producten kunt u kopen bij Cosmeticary. De zwaan staat voor bioproducten en gezonde producten voor uw huid!

Kledij

Winkels zoals Terralana, Supergreenme en Bamboohebben in hun assortiment kledij die 100% bio en ecologisch is en tal van producten zoals de huislijn of wasbare luiers.

Bouwen

Ecologisch bouwen is mogelijk! Ondernemingen zoals Brusselsgreentech beschikt over biomaterialen en geeft raad als u uw huis wil bouwen met respect voor de natuur. Win zeker advies in bij het Regionaal Infoloketin de Sint-Gorikshallen. U kunt er terecht voor vragen met betrekking tot ecologisch renoveren, energie besparen, duurzame energie, geluidsisolatie,...

Zich verplaatsen

Wat is er beter dan een fietstocht om uw longen met zuurstof te vullen? Wat goed is voor u, is het ook voor de planeet. Aarzel dus niet en huur een Villo of haal uw fiets van stal om Brussel in de zon te ontdekken! U kunt ook uw skates ombinden of uw wandelschoenen aandoen om de talloze wandelingen in de stad en haar omgeving te ontdekken. Maar dat zijn niet de enige ecologische transportmiddelen: het openbaar vervoer van de MIVBen het carpoolen zijn andere manieren om een inspanning te doen voor de planeet.

Hobby's

Brussel heeft een overvloed aan parken en wandelingen waar u op een zonnige namiddag kunt ontspannen met het gezin of met vrienden. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen in het Ter Kamerenbos of in de tuin van de Japanse Toren. Er worden verschillende wandelingen voorgesteld op de website van de stad Brussel. Ontdek ook de experimentele kruidentuin van de UCL, le Tuin van Geneeskrachtige Planten van de UCL, het Sint Katelijneplein en de Grote Markt om de heerlijke parfums van bloemencreaties op te snuiven. Cécile Valero

Eten Biowinkels