Ontdek Brussel Micro-Brouwerijen

Geschreven door Victor Lepoutre - 23 feb. 2017, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:47)
Ontdek Brussel Micro-Brouwerijen
In Brussel groeit het aantal micro-brasserieën als kool. Ga er dit weekend maar eens naar toe en proef de beste 'Made in Brussels'- bieren...

Bier is diep geworteld in de Belgische cultuur en laat al heel lang Brussel bruisen. Waarom dit weekend geen aperitiefje genomen in een van de vele Brusselse micro-brasserieën? Wij nemen u mee naar de bekendste van de hoofdstad.

Brussels Beer Project, een participatieve micro-brasserie

Het is wellicht een van de meest bekende Brusselse micro-brasserieën, om de simpele reden dat het publiek haar mening mag geven om hen te helpen de brouwrecepten te verbeteren. Momenteel kunt u wel 5 bieren met zeer onderscheidende smaken ontdekken bij Brussels Beer Project, een brasserie gesitueerd in de wijk Dansaert. De brasserie is op zaterdag geopend van 14.00 tot 22.00 uur en anders zijn Red My Lips, Delta IPA, Dark Sister, Grosse Bertha en Babylone beschikbaar in vele Brusselse bars en supermarkten. 

De brasserie is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 22.00 uur.
U kunt er hun nieuwe creaties ontdekken.
Antoine Dansaertstraat 188 — 1000 Brussel

En Stoemelings, de discrete 

De naam geeft al aan dat het een ambachtelijke brasserie is. En Stoemelings is begonnen, verstopt in een Brusselse kelder. Men kan er de variëteiten Curieuse Neus, Cuvée Houdini, Geeele Tram en Chike Madame proeven. 

O;en op dinsdag tot zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.
Zin in een bezoekje? Zaterdag en maandag, op aanvraag.
Spiegelstraat 188 — 1000 Brussel

Brasserie Cantillon, de wereld van de Gueuze 

Een brasserie, die ook een museum is, het Brusselse museum van de Gueuze, gedurende het ongeveer een uur durende bezoek ontdekt men er wel 10 verschillende bieren.

Het museum is elke maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Gheudestraat 56 — 1070 Brussel (Anderlecht) 

No Science, de invloed van geëlektrificeerde muziek

Hun bieren heten Noisy, Heavy, Psycho... en hun smaken spelen met bitterheid, fruit, bosbloemen en koffie. No Science is een jongen micro-brasserie in Laeken, in de gebouwen van GreenBizz.brussels, een ruimte gewijd aan duurzame economie. Zij hebben, als bonus, hun eerste brouwsel vereeuwigd op video. 

Dieudonné Lefèvrestraat 37 — 1020 Brussel

 

Dikkenek

Dikkenek wordt gebrouwen in Brasserie Belgoo in Sint-Pieters-Leeuw, nabij de hoofdstad en is verfrissend, met een lichte mandarijnsmaak. Perfect om u een vleugje voorjaar te laten proeven als het mooie weer nog op zich laat wachten. 

Brasserie de la Senne, de bekendste

Brasserie de la Senne kan enkel door-de-weeks bezocht worden van 9.00 tot 15.00 uur en met een groep van minimaal 15 personen, maar hun bieren (de Brusseleir, de Jambe-de-bois, de stouterik, de Zinnebir, de Taras Boulba) vindt u in elke goede Brusselse bar. 

Gentsteeg 565 — 1080 Brussel

Abdij van Cambre 

En zoetjesaan eindigen we met de twee bieren van de Abdij van Cambre, hun blonde en triple zijn een van de lichtste abdijbieren van België. 

Zomerstraat 54 – 1050 Brussel

L'ermitage, de stedelijke nanobrasserie

De brasserie l'ermitage is een project dat begonnen is in 2013 in een bedrijfsverzamelgebouw in de l'Ermitagestraat te Ixelles. Dat heeft u goed gelezen! In 2016 zijn ze verhuisd naar dichtbij het station Zuid. Hun bier is de Lanterne. Een droog en licht IPA-bier, bitter en verfrissend, met aromatische subtiliteiten.

Zin om uw eigen bier te brouwen? Beerstorming is voor u gemaakt!

Wij hebben het er al over gehad in ons artikel Do-it-your-Biere, Beerstorming nodigt u uit om uw eigen bier te creëren en te brouwen en om te participeren bij elke stap van het brouwproces, om te leren wat de invloed is van de verschillende ingrediënten (mout, hop, gist en water) en waarom niet een paar biertjes geproefd terwijl je een gezellige tijd hebt met elkaar! 

Alsembergsteeg 75 — 1060 Brussel

Of bekijk de video 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]