Een vintage dag in Brussel

Geschreven door - 13 dec. 2012, 00:00 (Bijwerken: 27 mei 2014, 13:40)
Een vintage dag in Brussel
Vierentwintig uren vintage, dat stelt BrusselsLife je voor! Van ’s morgens tot ’s avonds, we selecteerden voor jou de beste plaatsen in Brussel om even terug te keren naar het verleden. Volg ons, je zult niet ontgoocheld zijn!

08.00u: Om je neuronen goed wakker te krijgen, herbekijk je best even je klassiekers en bepaal je wat vintage eigenlijk is. Brom niet, elk vertrek voor een avontuur vraagt voorbereiding. Wrijf eens goed in je ogen en concentreer je. Je zal veel interessante dingen leren! Er volgt een test op het einde...

09.00u: Vooraleer deze dag vol verrassingen aan te vangen, neem je best een stevig ontbijt. Vergeet de Smacks Choco Tresor! Enkele decennia geleden nam men de tijd om zelf eten te bereiden en at men helemaal niets uit doosjes. We hebben voor jou een cupcakerecept ontwikkeld om van achterover te vallen. Het zou heel jammer zijn als je dit niet uitprobeerde.

10.00u: Laatste missie voor het grote vertrek: bekijk deze selectie absolute aanraders om te vermijden dat je niet thuiskomt met een mozaïektafel, denkend dat het een vintage topper is.

11.00u: We zijn zover! Spring op je skates richting Sint-Gorikshallen. We gaan van start met een toertje op de Brussels Vintage Market. Een dag ontwerpers en vintage stukken. Mis deze kans niet, want de BVM vindt maar één keer per maand plaats. En als je Morgan en Charlotte tegenkomt, doe hen onze groeten!

12.00u: Ga nu, met je armen vol vintage schatten, naar de Dansaertwijk en ga naar Gabriele. Ben je op zoek naar een buitengewoon kleedje, een vest of een hoofddeksel? Ze zal je graag advies geven en je helpen om te vinden wat je zoekt. In diezelfde Kartuizersstraat kan je ook eens binnenstappen bij Isabelle Bajart of Lucien Cravate. Hier vind je nog meer vintage adressen in Brussel!

14.00u: Eet een snack en dan richting Vorst! We nemen je mee op zoek naar uniek meubilair bij atelier 4/5.

15.00u: Zolang je actief bent, trek je rolschaatsen aan en oefen alsof je een echte Fresh Meat bent. Weet je niet wat we hiermee willen zeggen? Dan ken je de roller derby nog niet! We zijn wat ontgoocheld maar je kunt het nog rechtzetten...

16.00u: En nu mag je even uitrusten! Om in de sfeer van de dag te blijven, selecteerden e zelfs enkele series uit je kindertijd. Neem een doos zakdoekjes en laat gerust een traantje bij het zien van de tegenslagen van Dawson.

17.00u: En nu ga je je klaarmaken om op stap te gaan! Als je een bandana hebt en de tijd om je kapsel in orde te brengen, dan raden we je deze video aan:

(En neen, je bent niet verplicht om te waggelen en om elke drie minuten een slechte mop te vertellen).

19.00u: En nu richting centrum met je mooiste vintage tooi! Het is nog te vroeg om te eten, maar ga alvast een glas drinken bij Second Life Festival. Je kunt er ontspannen met live muziek, een tentoonstelling en shopping op de verdieping. De mooi Léone wacht er op jou!

20.00u: Aan tafel! We gaan naar Kika, genieten van het retrokader en het lekkere eten. Een must in Brussel!

22.00u: Om dat allemaal te verteren, gaan we nu shaken op de tonen rechtstreeks uit de 33 toeren collectie van opa. We hebben echt aan alles gedacht. Check ons adresboekje vintage nightlife.

00.00u: De Neo Retro avonden, spreekt dat je aan? Het zou spijtig zijn als je een van de avonden in Brussel mist! Gloria Rojas Galvez

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]